Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: september 2011 (sida 1 av 12)

Ånej nu är det helg igen

Detta skriver jag ur ögonen på ett litet barn. Ett barn som är älskad av sina föräldrar. Men som varje fredag kommer hem med en stor klump i halsen och magen för hon vet inte om hennes föräldrar kommer att dricka. Vetskapen om att hennes kärleksfulla, omtänksamma föräldrar kan förvandlas till monster som svär, bråkar, slåss och hotar ligger fortfarande ytligt i hennes hjärta.

Idag är många ”helgalkolister” de passar liksom på att dricka under helgen. Och då passar de på minsann. ”Så länge jag sköter mitt jobb så ska folk skita i hur mycket jag dricker” är ett vanligt argument likaså ”åh det är så gott med öl” eller ”efter den här veckan förtjänar jag verkligen ett glas vin” Alkoholen förstör mer än den gör nytta!

Du som förälder och som hade tänkt dricka den här helgen, tänk om! Det finns inget så osexigt som påverkade föräldrar. Särskilt till dig som inte kan ta en öl, utan måste fortsätta tills allt är slut och baren stänger. Tänk på ditt barn. Det ska inte finnas något barn som är rädda för sina föräldrar för hon inte kan lita på dem. Det ska inte finnas ett barn i hela världen som vara rädd för den varelse som föräldrarna förvandlas till. Ingen ska behöva se det.  Du behöver inga rusdrycker med barn. Barn är livet, det blir sällan tråkigt med barn. Barnet är tjusningen.

Tänk på det – tänk en gång till innan du går till Systemet i eftermiddag.

 

Dagens

Idag har vi inte gjort något spännande. Har knappt varit ute, bara en halvtimmes tur. Det känns så mäkigt tråkigt att gå ut själv.Bara ströva runt på måfå. Aptrist. Tur att Elin har humöret uppe iallfall.

SKÄP

Nu har jag fått en massa junkmail igen. OMG. vad besvärligt. Nu är det inte ett inlägg som är spammat utan alla. Går det att skydda sig mot sånt?

jag fick radera det förra som var infekterat och då försvann all skräppost, men nu har de kommit tillbaka och infekterat alla bloggens inlägg.

Någon som vet?

 

Shoppingevent VeroModa

Igår kväll var jag i stan och gick på ett shoppingevent på VeroModa. HerreGud vad mycket folk det var. Fullsmockat överallt i butiken. Sofi Farman var där och snackade mode och folk från L´oreal visade höstens sminktips. Jag funderade på om jag skulle köpa något fint men kom på att alla kläderna i butiken var finstickade eller gjorda av ett annat ”svårtvättat” material så det går bort, ju. Jag måste kunna tvätta ordentligt nu med en liten bebis. Dessutom var det så lång kö till kassan så det var inte värt det om jag skulle köpt ett litet linne för 50kr.

De bjöd på cider, vatten och choklad och en goodiebag. Tur att det låg en mascara i påsen för jag har inte köpt smink sedan 1998 så alla mina mascaror har typ liksom torkat ut.

 

Jo det var ju

några saker till

  • jag har gjort slut med facebook. Så vill ni mig något så träffas jag per telefon eller mail. Fabian vad skönt alltså. Men kommer nog att logga in några gånger i veckan. Förr kunde jag sitta i timtals och kolla stautsar som en börsmäklare kollar börsen. Jag lägger ner för att många av mina vänner representerar ett företag och de vill bara sälja saker och för att jag inte gillar facebooks  nya uppdateringar och formsnitt.
  • Vi har inte fått någon post på flera dagar. Nej, inte så att vi inte har fått post. Ingen i husen har fått post alls. Postgubben har inte varit här alls. Och dessutom kom han i fredags kl 15:30. Det stod i tidningen att posten som företag har problem och inte kommer kunna dela ut ordentligt fram till december.  Men hallå, så kan man ju inte göra. Dagens högtid är ju när postgubben kommer.  Jag väntar ju vinster….. (Citymail kommer som den ska, men inte posten och det kommer alltid roligare post med posten.)
  • Elin har växt ur blöja 2. Upptill 5 kg. Jo hon väger ju 5,6. Men vi tänkte ta slut på de blöjor vi har innan vi köper 3an. Det ska bli skojs att gå upp en nivå.