Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: december 2011 (sida 1 av 7)

gott nytt år

Mitt uppe i bestyret. Middag om en kvart. Gästerna är här. Killarna lagar käket för en gång skull…;D

Hälsar och önskar alla ett gott nytt vegologiskt år.

Vegologiskt och alkoholfritt

går det att göra festligt?

Oja! Självklart.

För er som undrar står vegologiskt för vegetariskt och ekologiskt. Ekologiskt behöver inte innebära ekologiskt i den grundbetydelsen. Utan snarare klimatsmart. Jag väljer helst svenska råvaror i säsong. Och finns inte det, som bananer eller dadlar, väljer jag ekologiskt.

Herman tjatar om tornedås till nyår – vare sig vegologiskt eller festligt.  (han tjatar om tornedå men han menar oxrullader med gräddsås och gele och pommes duchesse)

Jag ser fram emot att se han laga allt detta. Spritsa potatismos på en planka. Fast han gör ju så klart precis enligt recept. Står det 5 vitpepparkorn tar han 5 inte 6 och så vidare.

See you later. Nu måste jag röja.

Festligt?

Till nyår har Herman lovat att laga något festligt. Vad passar bättre än festlig mat på självaste nyårsafton? Han söker på recept och söker festliga menyer.

Men vad är festligt? Festligt är ju något gott som som man inte äter så ofta, eller vad tycker du? Är grädde och smör extra festligt? Det tog Herman extra fasta på och kollade vad Per Heartstopper Moberg har på sin receptbank. Smör och grädde, ja måste det vara det i? Egentligen

Nu låter det på mig att jag är fettskrämd, men så är det verkligen inte. Jag är bara sjukttrött på att det måste  smör och grädde  i för att vara festligt. Festligt för mig är något som man inte äter så ofta, som mjöksyrade grönsaker?

Nu vill jag höra din åsikt! Vad är det festligaste du vet?

[caption id="attachment_1569" align="alignleft" width="342" caption="festligt?"][/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

när det inte blir som man tänkt sig

1) i veckan tänkte jag – åh vad mysigt idag ska vi göra picnic och gå långpromenad runt en slinga och sedan sitta och mysa i ett vindskydd med värmande soppa från termos.

Så jag laddade picnickorgen och familjen i bilen och styrde kosan till flottsbro. Det är ju ett fint frilufsområde i Huddinge. Jag har varit där och åkt skidor flera gånger vintrar med snö. Vi kommer till ett stormigt flottsbo där en anställd kutar runt och försöker laga det som stormen dragit sönder. Men vi tar rundan då och sedan äter allt det goda jag packat, tänker jag. Det folktomma och helt stänga flottsbro ekar tomt och öde. Men slingan är ju alltid öppet. Hur som helst. Jomenvisstsörru! Att gå med barnvagn på en smal stig full med rötter och stammar. :C

Dessutom stormade det för mycket för att ens promenaden skulle bli trevlig. Hur som helst gav jag upp iden rätt som snabbt och vi blev insläppta i deras picnicrum för att äta våran goda soppa. Det blev inte alls som jag hade tänkte mig. Nästa gång gör jag bättre research och kollar att gåslingan är barnvagnsvänlig…..

———————————————————————————————————————————————————

2) Jag har fått tuppjuck på vår hemska ranliga bokhylla i köket. Den är fullproppad med braatthasaker i en enda röra. Viktiga recept, papper, små lappar, hushållsmaskiner, ljusstakar, konservburkar och bröd och annat viktig. Nä nu åker vi till IKEA och köper en ny hylla med dörrar så vi kan stänga in skiten så vi slipper se allt.

Sagt och gjort vi var på Ikea igår och köpte en ny hylla. Superfin, hel och inte ranlig. Det himla paketet fick knappt plats i bilen. Kånkade, och stönade på 7 kilo platt paket med bebis på magen. Och när vi kommer hem slår det mig att den nya fina hyllan inte har dörrar. Vi kan inte stänga in skiten, utan det kommer se ut som nu fast med en modernare och hel hylla. Inte helt nöjd. Men orkar inte åka tillbaka och byta.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men hur som helst börjar vi nya året med en fräschare oordning.

 

 

 

leker

elin leker med sin julklappsdocka!

visst tar jag knivskarpa bilder…;D