Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: januari 2012 (sida 1 av 5)

Rawfudge

Spenderade dagen utomhus i strålande solsken! Sen gick vi in och bakade fugde

Så här gjorde vi

Mixade 7 valnötter och 2 dl nautrella casewnötter till fint mjöl tillsatte 15 blötlagda ekologiska aprikoser och 2 dadlar (blötlägg i 10 minuter minst, ingen maxgräns) 1 tsk färskriven ingefära, saften av en halv limefrukt och 1 tsk acai

Rullade till bullar och rullade i cocosflingor och raw cacaonibs

[caption id="attachment_1696" align="alignleft" width="570" caption="Varsågod"][/caption]

 

Goofi – kul för barnen

Min vän från Australien tipsade om någon kul smet för barnen. Hon kallade den för Goofi, den ändrar form från rinnande till hård när man arbetar med dem.

Receptet är 1 – 2 dl maziena mjöl och cirka 1 dl vatten. Gör gärna olika smetar med olika färger så blir det extra kul.

Morotssoppa

Kanske detta kan vara något till lördagskvällen? Verkligen superenkelt och megagott.

Jag fick iden idag när jag var på Gryningens Hälsokost och tittade lite. De sålde Raw Cocoschips nu under deras rawfoodvecka.

När jag kom hem gjorde jag en soppa på morötter som jag smaksatte med färskriven ingefära och toppade med deras cocoschips.
Kan verkligen rekomendera soppan till mina läsare. Har du inga Coocschips eller inte känner för att ”förstöra ”dem genom upphettning fungerar det nog minst lika bra med vanliga kokosflingor.

Tjing!

Att baka bagels

är verkligen jättekul. Det gjorde jag i eftermiddags. Och vad gott det blev.

Jag fyllde min med philly, tomat och rödlök och  värmde i mackmojjen och då blev det ju extra fesligt. Kan verkligen rekomendera.  Det blir precis om de man köper juh. Jag lade halva satsen i frysen ifall någon kommer över på bagels någon dag framöver.

På förmiddagen var jag med mammagruppen i kyrkan, sedan promenad, sedan kom Peter och hälsade på. Han hjälpte mig med baket och det var tur det.

VI hörs i morgon gänget!

Fotoboken

Igår kom min nya bok från Smartphoto – det nya namnet på Extrafilm. Den blev verkligen jättefin. Behändlig liten bok med mjuka omslag. Jag fick göra en Fotobok Enjoy på 26 sidor. Det är alldeles lagom många sidor för en bok tycker jag, mer orkar man ju inte läsa….:D Jag gör alltid ett par böcker om året och temat på den här blev november-december. Som en bilddagbok över vad som hände den tiden 2011.

Smartphotos hemsida är en fotobutik där  man kan beställa framkallning, fotoböcker, canvastavlor och mycket mycket mer. Det är verkligen roligt att göra något med sina bilder. Annars blir de ju bara liggandes på hårddisken.

När jag gjorde boken använde jag till att börja med av de inbygga mallarna för att få bilderna snyggt placerade. Men jag tycker inte att det verktyget blev så bra, så jag använde ett annat fotoredigeringsprogram för att göra collage som jag sedan klistrade in i boken. Ett stort plus att bilderna gick snabbt att ladda upp, för alltid glömmer man en bild man vill ha med och det var smidigt att lägga in i efterhand.

Det var också trevligt med de bakgrundsmallar man kan välja mellan, som färger, former. Det gör mycket för helheten i boken.

Under arbetes gång fick jag problem och ringde till deras kundtjänst och de var verkligen snabba att hjälpa mig. Dessutom påpekade tjejen något som jag själv inte hade tänkt på. Mycket bra service. Det var angående att bilden på framsidan kommer att bli vikt, eftersom jag valde en stor bild så kommer den bli både fram och baksidan på boken.

Passa på och gör något med era bilder! Psssst… Just nu har Smartphoto 15% rabatt på alla deras fotoböcker!