Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: mars 2012 (sida 1 av 11)

Babaganush – en god röra

[caption id="attachment_2339" align="alignleft" width="342" caption="Baka en hel aubergine i ugnen tills den är svart i skinnet och bucklig"] [/caption] [caption id="attachment_2340" align="alignleft" width="342" caption="Gröp ur innehållet och lägg i en mixer, tillsätt matlagningsyoghurt, vitlök, salt och peppar"][/caption] [caption id="attachment_2341" align="alignleft" width="342" caption="Klart. Passar till grillat, rawtortilla, grönsaker och lite av varje"][/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rawtortilla – tips till helgen!

Funderar på vad du ska göra för festlig mat så här till fredagkvällen? Familjen vill, som vanligt ha tacos, men du vill ha något gott, festligt och gärna nyttigt.

Varför inte prova en annorlunda tortilla?  Det går jättefort att göra i ordning, du blir mätt och glad.

Du behöver:

Morötter
Palsternacka
Solroskärnor
Zucchini
Vitkål
Mixa morötter och palsternacka i din matberedare  tills de blir strössel. Lägg ner solroskärnor och mixa på pulse.Klart

Skär zuccinin i strimlor. Fyll mixen i hela stora vitkålsblad. Rulla ihop. Klart.   Om du vill kan du servera med Babaganush, men då blir hela måltiden inte raw eller vegan.

Frågor till Linda

Jag vet att du är och åker skidor, men du har väl mobilen med dig;D

Hur mycket ska en bebis kissa normalt en vanlig frisk dag? Det där som du sa om antal kissblöjor  när hon var magsjuk det gäller väl bara då?

Om ditt barn var 2 månader prematur när hade du börjat ge henne salt och spenat och ”1-års burkar”. På 1års dagen eller när hon är 14 månader?  Nu har jag börjat ge buljong, salt, spenat och 1 årsburkar. Är det helt fel?

Skönt att ha en privat bvc-tant!

Stum

Nu har jag tappat rösten igen. Jag kan verkligen inte prata. Jag hör som vanligt, tack å lov. Men kan inte säga något. Men alltså tänk att vare sig inte höra eller kunna tala. DET måste var jobbigt. Jag var på Gullmars och gjorde lite ärenden nyss, och det är inte lätt att hämta ut gratis varor när man inte kan säga vad man vill ha. På Hemköp hade de inte just den varan som kupongen gällde, men där fick jag fin hjälp av Joakim. Han skrev små lappar till mig innan han förstådd att jag kunde höra. Men sedan i kassan; blev det värre. Jag kunde ju inte berätta att joakim sa att det var Ok att ta en annan vara  istället. Men det löste sig genom att jag skrev på en lapp. Hurra för lappar!!

Jag kom ihåg förra gången jag var stum, då jobbade jag som spåtant på en telefonlinje och läste Tarot för folk. Ni vet en de linjerna som kostar 19,90 / minut att ringa till. Tack å lov var det ingen som ringde just den dagen! Folk brukar fråga mig om jag blev rik på att jobba som spåtant. Men icke sa nicke! En månad tjänade jag 29 kronor. Å det var ju precis så det räckte till alla räkningar den månaden, men eller hur.

Nu ska jag koka lite yogite och läsa nya tidningen som kom i brevlådan. Hej svejs på er.

spenat och solroskärnorsmåttie

I näve babyspent

1 dl Risenta Solroskärnor ”Sallad”

2 blötlagda dadlar

1-2 dl blötläggninsvatten

1 dl kallt vatten

Lägg allt i mixern och mixa på full effekt till solroskärnorna blivit finmalda.

Passar bra som frukost, mellis eller när du bara är lite sugen

Och nu ska ni få höra alla goa (köttälskande vänner!) Solroskärnor är en nyttigare näringskälla än de flesta kötträtter, ägg och ost.  Innehåller pektin och avlägsnar giftiga ämnen och tungmetaller.