Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: augusti 2013 (sida 1 av 2)

Pallkragelycka!

image

Igår skördade vi potatisen som vi odlade på balkongen i en pallkrage! Ingen trodde att det skulle gå eftersom det blir så grunt. Men haha… Vi kanske inte fick så många men lyckan att plocka upp sin egenodlade potatis.

image

Så här många blev det! Ok för sex stånd, tycker jag.
Den smakade utgott med bara smör och salt!

Äppelchips tajm!

image

Så lätt och så gott!  Passa på och gör chips nu när de svenska äpplerna är mogna!

Smoothie på banan, hallon och spenat

image

En femma av fem!
Nu kör vi stenhårt med den gröna drinken.  Spenat äter vi varje dag och jag rekommenderar alla att lägga det i er smoothie! Smoothien blir mycket nyttigare!
Recept på den här:
2dl frysta hallon
1fryst banan
Babyspenat
1glas vatten

Mixa allt! Klart!  Så enkelt och så gott!

Min favorit just nu!

image

image

Tänk att detta är så gott. Och billigt. 20kr för hela knippan.

vardag igen! //den bästa sommaren någonsin!

Nu är det inte många timmar kvar på ledigheten. Elins hela 8 veckors sommarlov har tagit slut och vi ska tillbaka till jobb och dagis. Det ska bli skönt på något vis.

Vi har haft det jättebra och gjort en hel massa olika kul saker. Till landen flera gånger, på parkteater, på olika lekland t ex Katach i Tyresö, tantoparken och humlegårdsparken. Vi har målat på kulturhuset, varit på Skansen och Kolmården. Vi har varit och fiskat, plockat vinbär, smultron, hjortoron och blåbär.

Elin har ätit frukost med sin mormor, sin farmor och farfar. Vi har bakat och sprungit barfota. Spelat fotboll med Britt, åkt traktor, tittat på fårbebisar. Vi har gungat på bäbisgungan, badat i
Vättersparken med alla kompisarna.
Vi har lekt med Oscar, Leo, Gustav, Erik och Olivia.

Vi har badat på Pertomtslandet, Elin har börjat intressera sig för bokstäver och vill att vi varje kväll läser någon av Alf och Betts ”bokstavstågsböcker”
Den bästa sommaren någonsin!

Vi har inte varit på utlandssemester för vi tycker det är onödigt och ”bortkastat” . Båda vi smälter bort vid temperaturer över 30 grader.

Vi står dock inför ett problem, Elin somnade klockan 17 och kommer säkert vakna Pang-bom vid 20 och vilja äta och leka till mitt i natten.

Vad var det jag sa? Nu har hon vaknat! Tjing  på er.