Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: november 2014 (sida 1 av 2)

Saffransbollar, rawfood till advent?

image

Saffransbollar,  till advent?

Mixa 2dl cashewnötter med 0, 5 gram saffran. Mixa tills det blir ett lent mjöl. Tillsätt 1 msk kokosfett, flytande och tre dadlar.
Mixa vidare
Rulla till bollar
Ställ svalt en stund innan servering.
Glad advent.

Dagens lärdom

Jag försöker ta tillfället i akt varje dag att lära mig något.  Dagens insikter handlar om att dricka (öl) och jag har förstått två saker.
1) det finns folk som dricker när de är uttråkade.  Tid på dygnet spelar ingen roll.

2) folk som säger ”men jag ska ju inte köra bil alltså kan jag dricka” oavsett tid på dygnet.  Som om alla bussåkare dricker öl. Eller är de rent av alkolister,  eftersom de åker buss.
Kör man inte bil så dricker man; tycker dessa personer.  
De dricker inte för att det är gott, de dricker inte för att de har sällskap utan för att de INTE ska köra bil.

Självklart ska man ju inte köra bil när man druckit.  Man ska inte ens tänka tanken. Det är ju självklart!

Är jag gammaldags men jag har liksom aldrig kopplat ihop köra bil med att dricka. Att redan klockan 09 säga ”men jag ska inte köra bil idag,  alltså kan jag dricka öl”  är lite märkligt tycker jag. 

Är det så att dessa personer känner att de måste hinna dricka så mycket som möjligt och passar därför på att dricka en varm öl i bilen?

Har de inte tid att vänta? Varför har de inte tid att vänta?
Åsikter på det?

Tofupaket och Babyfood

Hej!
Idag har vi varit på två lekplatser och sedan lagat en massa mat!
Jag älskar mat i folie paket så det gjorde vi idag. Herman la lax, purjolök och tomat i sin och jag tofu, purjolök,  tomat, lime och broccoli i min.

image

Medan de är i ugnen gjorde jag lite Babyfood. 

image

Kokt potatis med broccoli och edamamebönor. Mixa med potatismosstöten.  Klart!  Mycket mycket godare än den babymat man köper!

Jag!

image

Nä inte kristligt tidigt, men jag känner verkligen igen  mig i teckningen.
Vi delade på en flaska vin igår kväll och gick och lade mig efter 22 så det sätter sina spår…. #gammal

Sime14

Puh nu är det slut. Det har varit innehållsrika dagar på Cirkus. Årets Sime är över.  Sime är ett årligt och världsomfattande event inom teknik, internet och information. 
CEOS  och andra personer från Twitter, Google,   HiQ,  Microsoft, Samsung medmera talade på stora scenen om deras framtidsplaner för teknik och internetbaserade lösningar.

image

image

image

Google talade om hur de i framtiden planerar självkörande bilar och självkörande flygplan.   Olyckorna minskar på så sätt menar Google. ( Framtiden bygger mer på geobased, bilar vet var andra bilar är och kan därför låta bli att krocka med dem)

  De är också måna om att alla ska få tillgång till internet då de skickar ner dosor med internet på till avlägsna platser i Australien medmera.

– fråga? Behöver de internet där?

Google kommer i framtiden bli mer voicestyrt.

Första dagen fick jag jobba och andra dagen fick jag gå som gäst. Här är några av event personalen som laddar uppe i greenroom.

image

image

image

Uppgiftena vi fick göra var tex att öppna dörrarna till stora scen, stå still med en ask me skylt och hoppas kunna svara på allas frågor.  Jag och Marielle jobbade ihop så det är henne ni ser på bilderna. 

Käket då? Den stora frågan! !
Låter bilderna berätta:

image

Falafell!  Festligt!

image

Maten kom på sådana festliga vagnar!

image

Kravbananer men i övrigt okekoligiskt

Kul att vi fick vara med på detta festliga!
Jag har hittat nya vänner i klassen och det tror jag faktiskt alla har gjort.  Om det hade funnits någon uppdelning i klassen så sågs alla med en ny kompis. Inte den gamla trygga person som man sitter bredvid i skolan.

Tack för iår!