image

Igår gjorde jag den godaste soppan någonsin.
Vi köpte en hel pumpa och H karvade ut den och gjorde ett läskigt ansikte!
Jag gjorde soppan.

Pumpasoppan

Innanmätet från en 3 kg pumpa, i bitar
1 liter vatten
1 msk ekologisk buljong
1 msk kokta kikärtor
Färskriven ingefära efter smak
(grädde)

Låt soppan sjuda 20 minuter. Mixa slät. Smaka av.
Jag tycker att kikärtor gör samma jobb som grädde, den blir fylligare och matigare. Jag använder hellre det än ersättningprodukter för jag tycker det är naturligare, godare.
Ha i kikärtor först, mixa sedan, låt koka samman om du sedan tycker att det behövs, ha i grädde. Helfet eller halvfet.
Om du har i grädde – låt soppan koka upp innan du serverar.

Filodegssticks

250 gram grönkål, färsk eller fryst tinad
1,5 paket fetaost
Muskotnöt
Filodeg

Stek kålen i en panna, mjuk tillsätt osten i smulor.
Krydda.
Lägg upp degen på en större skärbräda. Tag  ut 2 eller 3 lager  (täck degen du inte använder med en fuktig handduk)
De 2-3 lagren delar du i 6 bitar, lättast med sax.
Lägg på fyllning och rulla ihop.
Pensla med vatten, toppa med tex svarta sesamfrön.
Grädda tills de har fått fin färg. Cirka 150grader 15 minuter
(Hela degen gick inte åt)

Sticken kommer jag definitivt göra om jag har någon bjudning i advent!

Glad söndag!