Jag fick hem barnmatskokboken Laga pure med Bambino och jag är faktiskt mycket positivt överraskad!  Främst för att det inte är någon typisk barnmat bland recepten, det är kalv, kyckling och fisk. Två vegetariska recept, som dock saknar vettiga proteiner. ( Ett vanligt problem när en köttkock ska laga vegetariskt)

Men dock ganska festligt är att recepten och menyerna är komponerade av Årets Kock 2013.
image

Jag gjorde något liknande till Elin när hon var bebis men jag hade kikärtor i innan jag mixade.   Det blev mycket gott till barn och vuxna.

En stor fördel med denna kokbok är att de påpekar flera gånger att man ska laga bebismaten samtidigt som vuxenmaten. Hur gör de som inte gör så? För mig en självklarhet, men tydligen inte för alla.
image

Till helgen blir det faktiskt en efterrätt ur boken:
Blåbärsmums

image

image

Tänkte dock göra lite festligt genom att varva smeten med krossade kex och kanske använda fryst banan för en krämigare konsistens. Det kommer vi alla att gilla!

Ha en trevlig dag så hörs vi!