Ånej då måste man sova en timme till.  Det är lite så jag känner, den här dumma vintertiden, man måste sova en timme till. Jag ligger och vrider och vänder mig i sängen och hoppas att timmen går snabbt så kockan blir så mycket att man får gå upp någon gång. Det var inte elin som vaknade utan jag själv. Jag hade sovit klart helt enkelt.  I den här familjen går man och lägger sig senast 21. Vardag som helg.

Kuriosa. Jag är på skiva 10 av 12 på ljudboken. Herman har sovit igenom de senaste skivorna och inte riktigt hängt med.

Herman var ute på krogen igår men kom hem 22:30. (Mycket bra) med sig hade han en pizza, för han var lite hungrig. Men när han väl hon hem var han inte hungrig längre och stoppade pizzan i kylen.

Jag har egentligen inte att skriva om, egentligen. Jo jag ska berätta om våra nya hälsosamma projekt: (- Men Anna, du som är så hälsosam, du behöver ju inte hälsosamma dig mer!)   Det är lätt att man blir lat och alla kan behöva motivera sig till mer motion i vardagen.

Projekt 1, Veckouppdragen. Varje söndag ska man dra en lapp med tre aktiviteter som man ska lyckas få in i sin vardag. Det kan vara DR, (daglig rask) träna hemma, gör valfri dvdmotionsskiva, yogapass, träna på lokal och så vidare. Något enkelt som alla kan vara med på (alla som kan gå:D) som tar en halvtimme, och som man kan få in i sin vardag.  Detta kom jag på för att motivera herman till mer rörelse i vardagen. nu när han åker bil till jobbet får han endast 10 minuters rörelse / dag.(Egentligen ser jag fram emot de dagar han måste gräva fram bilen ut snön, skrapa rutan, och skotta fram bilen….:D) Det är skrämmande lite och eftersom jag vill att hans kropp ska hålla och att han ska orka mer skapade jag veckouppdragen. När man klarat av sina uppdrag får man en guldstjärna och tillräckligt många guldstjärnor leder till fin belöning.

- Projekt 2, Den gröna småttien Nu ska jag börja med den gröna igen. Jag kommer ihåg hur bra jag mådde under den gröna perioden så kommer definitivt börja igen. Och jag har faktiskt tänkte vara så snäll att jag gör i ordning en till herman om morgonen som han får ta i bilen.

[caption id="attachment_1225" align="alignleft" width="342" caption="Nu har jag plockat fram teet och blir påmind! Mera te!"][/caption]

-Projekt 3, Mera te. Varannan kaffe byts ut mot te. Och för mig blir det en enorm hälsovinst.

-Projekt 4, Slappna av Detta gäller endast mig själv. Jag måste lära mig slappna av i ansiktet. Jag spänner mig så i pannan att jag håller på att få en ”bekymmersrynka” mellan ögonen

Vi börjar redan i dag. När börjar du?