Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: mars 2013 (sida 1 av 4)

Påskmat

Har ni börjat funderat på vad ni ska äta till påsken?

Kanske blir det det gamla vanliga ägg, sill, kaviar, lammstek och den stora godispåsen?
Men varför inte variera lite på påskbuffens förrättsbord?

Idag tipsar jag om amaranthkaviar till ägget, auberigesill och en chokladkaka!

Amaranth köper du på hälsokosten och det är naturligt proteinrikt. Den finns som hel, flingor och poppade.

Amaranthkaviar på ägg / avokadohalva
Koka hel amaranth i dubbel mängd vatten. Lägg gärna i en tepåse, tex Earl Gray under sista tiden. Låt svalna och lägg sedan upp på ägg eller avokadohalva. Dekorera med dillkvist.

Auberginesill, stark och sur
Dela en aubergine i sillstora bitar och koka sedan i cirka 7 minuter. Personligen behåller jag skalet på, eftersom jag tycker den håller ihop bättre. Låt svalna innan du blandar i hop med citronskivor, fint hackad chilipeppar, salt och olja. Låt gärna stå och dra några timmar, så verkligen auberginen tar åt sig alla smak. Servera med kokt potatis och gräddfil.

Chokladkaka, Rawfoodstyle 2 skålar

Mixa 0,25 dl kokosflingor med 0,5 tsk chlorella eller spirulina. Fördela i portionsskålar och lägg sedan i frysen
Mixa under tiden 0,5 dl solrosfrön med 0,5 dl sötmandel till fint mjöl. Tillsätt sedan 4 dadlar, 0,5 flytande kokosfett, 1 tsk mortlade kardemummakärnor, 1 msk kakao och 1 tsk acai. Fördela över kokosbotten och ställ sedan i kylen ett par timmar för att stelna.
Vid servering toppa med rawkakaonibs eller gojibärs.

Lycka till!

Hej

Idag ska jag laga en massa påskmat. Det blir vegan / vegetarian / glutenfritt och efterrätten Raw. Helst ska jag vara klar innan 08:30. Jag skulle verkligen behöva jobba tillsammans med ett gäng när jag kokar maten. Gärna proffs på sin sak. ( Alla som är bättre än jag är proffs. ..:) Viktigt med annans input och sen är det ju alltid roligast att göra saker tillsammans! Ok! Hej på er.

Hemresedagen

Den 25 mars varje år firar vi Hemresedagen.
Hemresedagen är en högst familjär angelägenhet och den ska firas endast med familjen. Den  25 mars  för två år sedan  fick vi fara hem från sjukhuset med Elin. Det är den dagen som vi blev ensamma vårdnadshavare till vårt barn.
Vi firar med Hemresecanelloni och Hemresefoto.

25 minuter innan Elin föddes för två år sedan hade vi just bestämt vad vi skulle ha till middag den dagen. Spenat och ricotta canelloni. Men så blev det inte. Istället för att gå hem och koka mat fick vi ta en ambulans för att sedan bli instänga på sjukhus i treveckor. När livet sattes på Play igen fortsatte vi där vi slutade, vi for hem och kokade spenat och ricotta canelloni. Så föddes vår tradition med hemresedagen.

Vi tar också ett foto, ett sk hemresefoto. Det är kul att ha ialla fall ett familjefoto varje år. Vi radar upp oss som vi stod från första början då sjukhuspersonalen tog kortet på oss.

Grattis oss på Hemresedagen!

 

Lördag

Idag ska herman åka på kryssning. Vi övriga ska leka med mormor och sedan hörde jag om en Raw Food middag och fest precis där vi bor. Det är förnära för att missas, så vi går dit på vinst och förlust. Jag och det lilla livet!

Kokar mat

image

Hur ser det ut när ni kokar mat? Hos oss kan det se ut så här. Couscoussallad, ingefära&citron marinerad tofu och stekt zuccini. Bara lite enkelt så. Hej hopp!