Vegologiskt

vegetariskt, ekologiskt, logiskt

Meny Stäng

Månad: juli 2013 (sida 1 av 3)

Efterlysning! Ditt bästa vegetariska alternativ till kräftskivan.

Nu när det snart vankas kräftskivor efterlyser jag ert bäst tips, recept på mat att servera till vegetarianer. Jag är helst ute efter mat som tar lika lång tid att äta som en kräfta. När jag har varit på kräftsikva har jag ”bara” fått äta västerbottenspajen. Inget ont om det, men nu söker jag mat / ideer på mat som tar lika lång tid att äta som en kräfta. Ni vet skala, suga, surpla, smaska och så.

Jag har i alla år serverat kronärtskocka och en sås på koksfett, lime och salt, men har DU något som är ännu bättre / ännu godare?

28grader

image

Get Vegucated!

Har du sett den här filmen om tre New yorkare som följer en vegandiet under sex veckor? De får lära sig en hel del under den tiden och vi får följa med på färden.

1814930

Jag älskar den här typen av dokumentärer!

Se filmen gratis här

Dock varning för scener där djur plågas!!!

Bröd och alger

Imorse var jag och Elin i gamla stan och köpte bröd och alger på Satva. Deras bröd är det bästa!

image

image

De här algerna är som hår och mycket lättare att äta än t ex wakame.
Kram!

Lite insikter från Vem gråter vid din grav!

Nu lyssnar jag på ”Vem gråter vid din grav” och har fått lära mig en hel del nya insikter som jag gärna delar med mig av.

1) Gör en osjälvisk handling varje dag! Alltså sätt någon annan i främsta rummet och tänk på hens välbefinnande.  Trots att du jobbar kan du faktiskt göra detta! Konstigt va? Det ena utesluter inte det andra.
T ex på handlingar kan vara gå av bussen en station tidigare om det kommer en barnvagn som vill ha din plats. Eller att inte tänka att bilister framför dig kör för sakta. Eller att ge av din tid utan att kräva något tillbaka. Du kommer säkert på annat.

2) Det är du själv som har ansvar för ditt liv.  Det är fel att skylla på dina föräldrar,  att du inte har tid, pengar. Se livet som ett spel där du gör drag för att sedan få det liv som är bäst för dig.

3) Välsigna pengar!  Det här låter kul och det ska jag göra!  Varje gång du betalar ska du välsigna pengarna och tacka producenten, tillverkaren, han som levererar och personal i affären.  Välsigna pengarna och säg att de ska komma tillbaka till dig i tusenfalt.

4) Ta en minisemester! Funkar även på jobbet.  Stäng in dig,  stäng av allt och gör ingenting annat än att andas i 10 minuter!

5) Jobba inte bort dina barns småbarnsår. Det kommer aldrig tillbaka. Var med dina barn när du är hemma. Lek, prata och ge dem hela ditt intresse.  Gör inte annat undertiden, som att mobilsurfa, kolla nyheter eller så. Lär känna ditt barn.  Vem du vilken som är ditt barns älslingsrätt? Favoritfärg?  Bästa nallen, eller hur hen föredrar att sova?

6) Alla har lika mycket tid!
Vissa väljer att se på tv, läsa nyheter,  träna, bara vara. Det finns inget som heter jag har inte tid, det handlar om vad du väljer att göra.

7) Ta en nyhetsdetox! Läs /hör inga nyheter.  Du blir bara upprörd,  illaberörd och arg. Det står bara om tragiska nyheter och vem vill börja dagen med mord och ondbråddöd?

Bara några handlingar som jag kommer ihåg och kommer jobba på.
Ha en bra dag mina vänner!