Vegologiskt är platsen för hela kroppen och själen! En holistisk syn på hälsan.

Här kan du få tips på inspirerande vegetarisk mat, få tillbaka glädjen av daglig rörelse och läsa om andra typer av motion och friskvård. Behöver du inspiration, har jag färdiga Veckomenyer som du kan låna av. Behöver du inspiration till att leva ett hälsosammare liv? Titta under kategorin Hälsoplanen.

Maten jag lagar är rik på färg, fibrer och nyttiga fetter. Man blir mätt, nöjd och belåten trots att det bara är grönsaker. Prova gärna.

En Vegolog bryr sig om sin kropp, sin planet, gör bra och klimatsmarta val. Som Vegolog tar man ställning. Bryr sig helt enkelt.

Nu ligger husmorstipsen för den moderna människan uppe. Kanske du hittar något för din krämpa?

Jag älskar att individpassa maten och träningen. Ofta underskattar man matens helande kraft och äter som vanligt trots man är sjuk eller har ont. Visste du att ingefära hjälper inte bara mot gravidillamående utan även mot stela leder? Eller att det hjälper att svälja hela svartpepparkorn om du tror att du har smittats av magsjuka?

Alla mina teser är helt naturliga, dvs ofta inte vetenskapligt bevisat. Men har fungerat i hundratals år så varför skulle det inte fungera nu?

Privat bor jag tillsammans med Herman och vår dotter Elin (född 5 mars 2011) i en söderförort till Stockholm. Mat och hälsa är mitt allra största intresse. Helst spenderar jag all min tid i köket, och det blir nog upp till en 18 timmar / dygnet. När jag inte blötlägger, sår, groddar och skriver recept ser jag gärna på matlagningsprogram på TV, läser kokböcker och bloggar. Hela mitt kök är fullt med lappar med tips och recept jag måste laga.

Vad du bör tänka på är att mina recept bör ses som inspiration till dig, därför finns oftast inga exakta måttangivelser. Byt gärna ut råvaror mot något du gillar bättre. Smaka, smaka, smaka! Det är hemligheten med god lagad mat. Jag vet vad jag tycker om – men inte vad du gillar. Det vet du bäst själv!